Legg øret ned til marka #kornsyklus

Støvskyene siger utover. Bittesmå partikler legger seg tett i tett på slitte tregulv og harde overflater. Tørrhet vokser i munnen. Hva rommer disse veggene? Hvor slutter jeg? Hvor begynner du?
Pustende kropper flyttes steg for steg. Fra én fot til en annen. Kroppsdelene heves og senkes. En dans. Koreografert gammel kunnskap. Kornet velter hit og dit. Lydene flettes i hverandre. Drysser forbi. Knapper trykkes. Det rister og rumler. Maskinene jobber i takt. Verdsett bondens arbeid, står det på en okergul en med rust på. En som har vært her en stund. Har karakter. Og en søtlig lukt henger i lufta. Hvem andre bor her?
Smak på duggen i enga. Sitt på huk blant havre som dingler. Små bjeller i vinden. Det risler og rasler. Hør på rug, en annen klang enn hvete. Du hører ikke lydene, sier du. Legg øret ned på marka.
Lusking, smatting, knasking, tassing, knuffing, hvisking og tisking. Knasing i vinger. Slurping av sevje.  Åling langs takrenna. Omforming til jord.
Vi rir på været, sier du. Jorda ligger brakk. Tunge treskere. Traktorer som beveget seg fram og tilbake. Fram og tilbake. Det blir stille en stund. Nå får de små, lette mer plass. 
Jeg er snø legger ett hvitt teppe over alt.

https://soundcloud.com/margrethe-pettersen/legg-oret-ned-til-marka